Korábban már beszámoltunk róla, hogy  Bordány, Ásotthalom és Ruzsa közös pályázatot készített elő. A helyi humán fejlesztéseket támogató, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent pályázatot a hónap végéig lehetett beadni. A közel százhúsz millió forintos tervek, azok támogatása esetén három év alatt valósulhatnak meg az együttműködő településeken.

A pályázat benyújtása előtt a három település polgármestere egyeztetett, hiszen véglegesíteni kellett a tervezett programokat a vállalt indikátorokat és természetesen a teljes költségvetést is.

Tanács Gábor polgármester elmondta: minden egyes programelem fontos, de a legjobban az egészségügyi szűrővizsgálatoknak, a szabadidős programoknak és a lehetséges fejlesztéseknek örül. Szűrővizsgálatokból évente egy-egy, gyerekeknek szóló programokból évente három-három valósulhat meg. Négy fő esélyegyenlőségi képzésére is fedezetet nyújt a projekt, valamint szupervízióra is lehetőség lesz a gyermekjóléti alapellátásban dolgozók számára. Mindenképpen izgalmasnak találja a kialakítandó kerékpáros túraútvonalat a települések között, amely tovább erősítheti a kapcsolati hálót. A BÁR túra nevet a települések kezdőbetűiből rakták össze. A pályázatnak köszönhetően Bordány a közbiztonsági rendszerét tudja majd javítani, és az épülő Bordány-Zákányszék közötti kerékpárút mellett egy pihenőhelyet, egy úgynevezett kerékpár pontot tudnak majd kialakítani. A projekt a jövőbe is mutat, hiszen a helyi bűnmegelőzési stratégiák kidolgozása is megtörténhet, amely nyomán újabb együttműködésekre számítanak a községek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support