Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor Bordány mint a térség paradicsom nagyhatalma működött, volt amikor napokig álltak a szállítójárművek a kiskunhalasi út mentén, hogy bejussanak a paradicsomfeldolgozó üzembe leadni a termést.

Milyen sokszor volt az, amikor a család a munka és az iskola után már ment is ki a paradicsomföldre, és szedte faládákba vagy konténerbe a piros bogyókat, hiszen ha érik a termés nincs mire várni. Iskolai osztályok kapcsolódtak be sokkszor a betakaríási munkába, hiszen paradicsomdömping volt. Annyira sokan foglakoztak a paradicsom termesztésével, hogy megépült településünk új üzeme is, ami akkor Közép-európa legmodernebb paradicsomsűrítményeket előállító gyára volt. Nagy kapacitással, továbbra is hosszú sorokkal működött. Annakidején a technikai eszközök hiánya miatt nagyon kevés fotó készült, szelfiizésre pedig szinte egyáltalán nem volt példa. Pedig mennyi élményt, mennyi közösségi- és munka pillanatot megörökíthettek volna.

Aztán sajnos a rendszerváltás zűrzavarában megszűnt mind a termelőszövetkezet, mind az üzem és ennek következményeként azóta egyre kevesebben termelnek paradicsomot is.

A régi bordányi emlékek akkor tódulnak elő bennünk, amikor meglátjuk szociális szövetkezetünk egyik legnépszerűbb termékét, ez a Legjava Fűszeres paradicsomszósz. Tökéletes tésztaszósz, kiváló pizzaalap, de a paradicsomos húsgombóc is remek lesz tőle – hirdeti a bordányi kisüzem. 

A Legjava márkanév alatt kapható finom fűszerezésű, kellemesen darabos szósz tényleg remek alapanyag a konyhában, bíznak benne, hogy nem csak a fiatalok, de az idősebbek is örömmel illesztik be akár a hétköznapi, akár az ünnepi főzések hozzávalójaként. 

A szociális szövetkezet a következő hetekben indítja el legújabb, a fűszeres paradicsomszószt népszerűsítő kampányát. A mesterséges intelligencia által megálmodott képek, amelyeken természetesen a paradicsomszósz és a paradicsom a főszereplő a közösségi médiában kerülnek publikálásra. Bízunk benne, hogy sok-sok Legjava paradicsomszósz fogy el az elkövetkező hetekben ezzel is öregbítve településünk hírnevét.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support