Megkezdődtek az előkészületek tizennyolc varjasi fiatal táboroztatására Bordányban. A Kulturális és Szabadidős Egyesület és az Egérház Alapítvány támogatásával tölthetnek majd nálunk egy hetet a Romániában, közelebbről a Bánságban, Temes megyében található településen élő fiatalok, akik rendszeresen járnak magyar órákra, magyarul tanulnak, és szeretnék még inkább elsajátítani a nyelvet. Az átfogó programot – melynek célja a fakultatív magyar nyelvű oktatás biztosítása Temes megyében, kimondottan a román többségű, és magyar iskolával nem rendelkező településeken is – Marossy Zoltán volt Temes megye alprefektus szívügyének tekinti. Március 18-án járt a Bordányban, ahol ismertette az elképzelését, és mivel a civil szervezetek és a polgármester is maximális támogatásáról biztosította a programot, már időpontot is egyeztettek. A megállapodás alapján július 11-17. között érkeznek Bordányba a varjasi fiatalok, akik településünk vendégszeretetét élvezhetik majd.

Marossy Zoltán volt Temes megyei alprefektus a római katolikus egyház Pro Gerhardinum Alapítványával és a Generaţia Tânără Egyesülettel karöltve próbálja fenntartani a fakultatív magyar nyelvű oktatást Temes megyében. Erről a kultúra-mentő tevékenységéről kérdezték Marossy Zoltánt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support