A Településüzemeltetési Központ és a Bordányi Polgármesteri Hivatal dolgozóink közreműködésével elkészült a hivatal előtti kert növénytelepítése. A következő pár napban a fűvetés valamint az öntözőrendszer teljes beüzemelése zajlik majd.

A terveket még évekkel ezelőtt, az épület felújításának tervezésekor készítette el Vakula Réka okleveles tájépítészmérnök, amelyet most a napokban sikerült megvalósítani. Noha sok idő eltelt a terv és a megvalósítás között, a gazdasági helyzet miatt még így is hiányzik egy-két utcabútor. Mivel azok már nem fértek bele a projekt költségvetésébe a beszerzésükre várhatóan majd később kerül sor. 

Az öntözőrendszert és a növénytelepítéseket is a korábbi projekt alapján tudta csak finanszírozni az önkormányzat. Az alapanyagok megvásárlását követően mind az öntözőrendszer kialakítását mind a növénytelepítést önerőből, a munkatársak segítő közreműködésének köszönhetően sikerült megvalósítani.  Az előbbiben a Bordány Sportkör munkatársai nagyban segítették az önkormányzatot.

Tanács Gábor polgármester elmondta, nagyon büszke arra, hogy a településen élők mennyire szeretik a falut és mennyire sokat is tesznek azért, hogy szép legyen a lakókörnyezetük: 

“A településünkre érkező látogatók sokszor dicsérik a települést. A rendezett utcák, terek mind-mind hívogatók, barátságosak. A közterületek rendezése a kis létszámmal működő Településüzemeltetési Központ dolgozóinak érdeme, de mindez nem működhetne az itt élők áldozatos munkája nélkül, akik rendszeresen nyírják a füvet a házaik előtt, locsolással, növénytelepítésekkel teszik szebbé otthonuk környékét és az utcafrontot. Köszönet érte!”

A hivatal előtti kertbe a régi fenyők helyére díszkörtefák kerültek. A beültetett növények a korábbi évektől eltérően már nem egynyáriak hanem évelők, így nem kell megújítani évente a növényzetet.  Ha a kertben olyan tartósabb növényeket is elhelyezünk, mint például évelők, bokrok vagy fák, akkor az anyagi előny mellett azt is elmondhatjuk, hogy sok időt és energiát takaríthatunk meg. Nem lesz ez másként a mostani esetben sem.

A napokban kerül még sor a fűvetésre, ugyanis külön látványosság lesz, hogy bizonyos parcellákba nem kerültek most növények. Az a terület füvel borított lesz annak érdekében, hogy még inkább kiemelje a most beültetett növényvilág szépségét. Érdemes megnézni, ha valaki arra jár, hiszen a növénytelepítés méginkább kiemeli a felújított, de a valóságban több, mint hetven éves épület új karakterét.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support