A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség és a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület (Udruženje “Etnolife” Subotica) együttműködésében egy újabb közös táborozás valósult meg nagyközségünkben. A tábor témája ezúttal az alkotás, a hagyományőrzés, a régi dolgok szeretet volt. 

A jelentkezőknek nem kellett részvételi díjat fizetniük, a tábor a projekt finanszírozásának köszönhetően teljesen ingyenes volt. Összesen negyvenhét gyerek jelentkezett, a szervezők úgy döntöttek, hogy a pályázat keretében vállalt létszámnál nagyobb résztvevői számmal is megvalósítják a programot, hiszen ezúttal sem akartak csalódást okozni a táborba jelentkező gyerekeknek.

A kreatív  tábor egyhetes volt, július 31. és augusztus 6. között zajlott Bordányban.

A tábor legelején minden gyerek elkészítette saját pólóját, amelyet egész héten tudtak viselni, így nem a saját ruháik koszolódtak a kreatív munkák során. Megtanulták a famunkáló eszközök használatát, egy oszlopot faragtak, amely emlékoszlopként kerül majd felállításra a Hermina tanyán.  Mivel a programot a kreativitás mellett a sport és a mozgás köré építettük, a gyerekeknek lehetőségük volt egy saját emlékérem elkészítésére is. Az érmek agyagból készültek, és természetesen mindenki az első helyezést érte el. A mai gyerekek számára nélkülözhetetlen a modern technika használata. Mobiltelefonjaikat használva egy kreatív fotózás és videózás vát mindenkit. Azt tanulhatták meg, milyen módszerekkel lehet a legizgalmasabban megörökíteni a természet szépségeit.

Kézműves foglalkozás keretében mindenki barátság karkötőt készített, és az egy hét folyamán a résztvevők maguk dönthették el, hogy ezt kinek adják át, esetleg kivel cserélnek ékszert. Bőrből más használati tárgyakat is készíthettek. A legtöbben egy kis szütyőt készítettek, amely apróbb csecsebecsék, talizmánok tárolására alkalmas. 

A tábor zárásaként egy szegedi graffiti művész útmutatásai alapján egy saját graffiti falat festettek, amely emléket állít a tábornak. A falfestmény a Petőfi utcai sportpálya  és a szabadidőpark között kapott helyet, ahol természetesen báki szabadon megtekintheti!

A tábor az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia 2014-2020” elnevezésű pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support