Az idei évben már márciusban újra tudott nyitni a Bordány Hostel, ahova egyre több turista érkezett mind Magyarországról, mind a Európa több országából. Általában a hétvégék voltak teljesen teltházasak, de nyár derekán a hétköznapok is forgalmasak voltak az ifjúsági szállón. A közösségi szálláshely facebook oldalán számos érdekességre találtunk. A legkülönösebb helyről Ománból vártak idén vendégeket,akik aztán végül lemondták a foglalást. Most a szállás történetének legmesszebbi vendégei Thaiföldről érkeznének augusztus végén, bízunk benne, hogy ez a rekord teljesülhet. 

A napokban éppen Fehéroroszországból vendégeskedtek nálunk. Onnan ritkábban, a környező országokból szinte mindenhonnan folyamatosan útba ejtik az étterem tetőterében kialakított hostelt. Az alapítvány által működtetett szállásra jönnek sportolók, kéktúrázók, Szegeden ügyeket intézők is. Megfordult már itt politikus, a környéken dolgozó munkásember vagy ifjúsági képzésen résztvevő szakember is. De itt aludtak a templom új orgonájának szerelői is néhány éjszakát. Szerencsére lakodalmi vendégek is erősítik a forgalmat.

Korábban örömmel tudósítottunk a szálláshely fejlesztéséről. A napelemek az épületre történő felszerelése majd a hálózatba kötése jelentősen csökkenti a rezsiköltségeket. Jelenleg már plusz termelést mutat az óra, ami azt jelenti, hogy a légkondícionálók is szinte ingyen működhetnek.  Nemrégiben vezették be a törölközőstopot, amelynek lényege, hogy csak akkor adnak a szobákba törölközőt, ha azt a vendég kimondottan kéri. Ezzel sok vizet és természetesen mosószert és munkát spórolnak. Annak érdekében, hogy a hét szobával rendelkező szálláshely minél fenntarthatóbb besorolást kapjon, folyamatban van a hulladékkezelés, átalakítása is: még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a szelektív gyűjtésre.

Megnéztük a népszerű szállásfoglaló oldalon megtalálható hostel értékeléseit is. Jelenleg a ráta 9,7-es. A maximum tíz pontot adható vendégek ezek alapján elégedettek a hellyel. A legmagasabb pontszámot az ár-érték arányra és a személyzetre adják a vendégek (9.9), de a tisztaságot (9.8), a szolgáltatásokat és a kényelmet is elég magas pontszámokkal hálálják meg (9.5). Ez mindenképpen az ott dolgozók érdeme.

Az elmúlt időszakban országosan a booking.com foglalási oldal nemfizetéséről szóltak a hírek. Örömhír, hogy ugyan másfél hónapos csúszást követően, de a napokban az Egérház Alapítvány számlájára is megérkezett a vendégek által a szállás közvetítőn keresztül fizetett díj, így eloszlottak a sötét felhők településünk egyetlen hostelének teteje felől.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support