Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a faluház rendezvénytermében megtartott ünnepi műsorával emlékezett településünk az 1848/49-es Szabadságharc eseményeire és hőseire. A csütörtökön délben megrendezett ünnepség a himnusszal vette kezdetét, majd ezt követően a hatodik osztályosok emlékműsora következett. A Czékus Edina tanárnő osztályába járó gyerekek egy színes összeállítással idézték meg a szabadságharc eseményeit, a forradalmi hangulatot. 

A szózatot követően az ünneplő tömeg a Park téren álló Petőfi szoborhoz vonult, ahol nemzetünk költőjének emlékművénél koszorúzásra került sor. Az általános iskola nevében két kisdiák kíséretében Koczkás Ágnes igazgató és Kálmán László igazgatóhelyettes, míg településünk önkormányzata nevében Tanács Gábor polgármester, Kiss-Patik Péter alpolgármester és dr. Fodor Ákos jegyző helyeztek el koszorút.

Az iskola tanulói nevében a Diákönkormányzat képviselői, míg településünk ifjúsága nevében a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat két képviselője Czékus Péter és Gábor Zalán Sándor koszorúzta. Ezt követően az alsótagozatos diákok saját készítésű kokárdákat, virágokat és zászlókat helyeztek el a szobor talapzatánál. Előző nap már az óvodások is jártak a szobornál, ők nemzeti színű zászlókat készítettek, amelyeket ugyancsak a szobor körül szúrtak le, emelve ezzel a mai ünnepség hangulatát.

Az ünnepségen készült fotók hamarosan megtekinthetők lesznek településünk közösségi  oldalán.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support