Szombaton reggel nyolc órától kezdődik a Családi Nap és Lovas felvonulás a civil tulajdonban lévő Hermina tanyán. Miközben civil szervezetek és családok is folyamatosan neveztek a programra, a határon túlról is beérkeztek a nevezések. Dettáról két csapat érkezik majd, a helyi nyugdíjas klub mellett a Galaj Népdalkör is főzni fog a programon. Mindkét csapat sertéshúsból fog készíteni valami különleges ételt. A Csókai csapat pedig pacalpörköltet főz, ők tárcsán is sütögetnek szombaton.

A főzőversenyen nevezni bármilyen étellel lehetett bográcsos és sült kategóriában egyaránt. 

A helyi baráti kör vándorserleges különdíjat is meghirdetett, ahová marhapörkölt kategóriában lehetett nevezni. 

A lóbarátok találkozót és felvonulást is szerveztek erre a napra, így szebbnél szebb fogatokkal is lehet majd találkozni. Eleget téve a bordányi lovasok meghívásának várhatóan harminc lovas érkezik hozzánk a környező településekről.

A program kora délutánig tart majd, a zsűrinek 13 óráig kell leadni az elkészült ételeket, az eredményhirdetésre két órakor kerül sor a helyszínen.

Vasárnap ugyancsak nyolc órára várják a misére érkezőket a templomhoz, ahonnan hálaadó körmenettel közösen vonulnak majd át a tanyára. A szabadtéri szentmise és a búzatermés megáldása kilenc órakor kezdődik.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support