Várhatóan már a héten megkezdődik a belterületi útfelújítás településünkön. Az időjárás függvénye, hogy mikor indulnak meg az aszfaltmaró gépek, elsőként majd az útpadka rendezésével, és az aknatetők beállításával kezdik meg a munkát. Az idén azokat az útszakaszokat kezdik el felújítani, ahol a csatornázáskor a nyomvonal az úttesbe került, és vágni kellett a burkolatot, illetve ezek a legforgalmasabb javítást igénylő mellékútjaink is, hiszen a legtöbben itt közlekednek az óvoda, iskola irányába. A Benke Gedeon utca, a Dudás utca és a Rákóczi utca egy-egy szakaszát érinti most a munka. 

A vállalkozó folyamatosan értesíti majd a lakosokat, de mindenképpen figyelni kell majd a helyi útjelző táblákat, hiszen rendszeresen lezárások várhatók ezeken a területeken. A munkálatok a tervek szerint május 31-ig zajlanak majd.

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy folytatni szeretnék a felújításokat, a legrégebbi utcák kerülnek majd mindig a figyelem középpontjába, és pályázattól függően újulhat meg egy-egy szakasz a jövőben is. Ez azért fontos, mert így a lakosoknak nem kell hozzájárulni a felújítások költségeihez. Mindaddig amíg nem találnak forrást a teljes javításra, önerős beruházásként kátyúzásokkal próbálják az utak  állapotát szinten tartani.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support